kajo@diaryland
» Gästbok
» Mejl

» Arkiv
» Stängt – Kajo bor inte här längre
» Sprängkraft
» En ny bubbla
» Bekvämt vs Bra
» Presentpack


2006-01-05 - Lust och olust

Ett av symtomen på depression är att man tappar lusten för saker, och det hänger i länge. Inget känns roligt eller ens motiverat. På så sätt hamnar man i en moment 22-cirkel: sånt som man brukar göra för att pigga upp sig är inte ett dugg kul, så får man ännu mindre lust att göra något, och då blir tillvaron ännu tråkigare...

I somras var det ännu värre, då fick jag ångest bara av att tänka på sådant som jag brukar tycka är roligt. Det inre motståndet var kompakt: "Ta bort! Jag vill inte höra talas om det!"

Under hösten övergick det till nån slags jämngråhet. Jag lyssnade lite avundsjukt på andra som engagerat berättade om sina planer, hobbies, samlingar, pyssel och bestyr, men kunde inte uppbåda minsta intresse för något själv.

Ett tag var jag orolig att jag fastnat i det läget. Tänk om jag hade gått sönder för gott nu?

Nu, ett halvår efter kraschen, börjar det spritta lite försiktigt i intresset. Jag tycker faktiskt att det är roligt att fundera över hur nya lägenheten ska inredas, vilket förvånar mig, för jag trodde att jag skulle gruva mig så mycket för allt jobb och besvär som blir att det skulle förta hela nöjet.

Jag skulle vilja kunna Flash också, och laddade hem en ebok från biblioteket, men när jag öppnade den insåg jag att det var för tidigt, alldeles för tidigt. Men det har åtminstone blivit en positiv förändring. Det får vara gott så.» Kommentera


« Förra | Nästa » 
bara ett rosa streck