kajo@diaryland
» Gästbok
» Mejl

» Arkiv
» Stängt – Kajo bor inte här längre
» Sprängkraft
» En ny bubbla
» Bekvämt vs Bra
» Presentpack


2005-12-28 - Mellandagar

Tidsstatus: Tillbaka hemma efter flera dagars julfirande på annan ort. Nu är det akut kris i underklädslådan och den enda lediga tvättiden på den här sidan nyår är i morgon kl 07:00. Stöööön. Jag som fullständigt vänt på dygnet.

Julklappsstatus: Jag har spelat "Son of a plumber" ungefär tolv gånger (det är en dubbel-cd, tack för det :-) och den är precis så bra som jag väntat mig. Halva pralinkartongen är tömd men jag har ännu inte öppnat kakburkarna, för när jag väl gör det så tar de slut alldeles för fort. Det var vinst på en av trisslotterna så den ska bytas mot nya skrap. Den rosenmönstrade mattan ligger kvar i bagageutrymmet i bilen för glasverandan där den egentligen ska ligga är inte byggd än... Dessutom blev det några nya böcker, en matolje-sprayflaska, en tidningsprenumeration, en kväll med revy och supé och en batteriladdare som är så smart att den nog kan göra bokföringen åt mig också.

Etanolbilsstatus: Häromnatten var det -17 grader och jag hade 80 procent etanol i tanken. Behöver jag säga att bilen var omöjlig att starta? Dessutom är batteriet lite klent så kylan i kombination med mina utdragna startförsök (hoppet är det sista som överger människan) gjorde att strömmen tog slut. Startkablar hjälpte inte eftersom bilen inte tände, och i det läget är det knappast någon mening att tratta i bensin eftersom tändningen i vilket fall är inställd på 80-blandningen. Eftersom Taurusen är en automat är det inte tänkt att man ska bogsera den, så det fanns ingen fästögla fram, men med hjälp av en krok från ett spännband lyckades vi till slut släpa iväg bilen till en motorvärmarplats. Där fick den gotta sig med både motorvärmare och (min nya julklapps-)batteriladdare, och sen körde jag genast på macken och fyllde ut med 20 liter bensin, så att etanolhalten gick ner till 70 procent. Nu ska den förhoppningsvis klara en kallstart.

Flyttdags igen: I dag har jag skrivit kontrakt på en annan lägenhet. Äntligen ska jag kunna ha både soffa och skrivbord. Lyxigt. Förhoppningsvis blir jag av med den här lägenheten om två månader, annars får jag dubbla hyror och det svider i plånboken.

Billy-beräkningar Ikea gör om sin trotjänare Billy och har förvarnat alla Family-medlemmar om att det är hög tid att komplettera. Jag bad genast nya hyresvärden att mäta väggarna i kontorsutrymmet och minsann, jag kan klämma in några hyllor till. Billy finns än så länge i två höjder (106 cm och 202 cm), tre bredder (40, 60 och 80 cm) samt fem färger, men om några månader försvinner 60-bredden, färger byts ut och dörrarna görs om.

Jag har laborerat med olika möbleringsalternativ och råkat upptäcka en tumregel:

Låga vita hyllor kostar 3:49-5:73 kr per cm.
Höga vita hyllor kostar 4:99-6:98 kr per cm.

Den lägre summan gäller om man alltid tar så breda hyllor som möjligt. Ju smalare hyllor i kombinationen desto dyrare blir det. Snittet på mina olika kombinationer blev 3:96 respektive 5:34. Så vad väntar du på? Kila iväg och mät din vägg (i centimeter) och multiplicera enligt ovan så får du veta vad det kostar att klä den i budget-Billy.» Kommentera


« Förra | Nästa » 
bara ett rosa streck