kajo@diaryland
» Gästbok
» Mejl

» Arkiv
» Stängt – Kajo bor inte här längre
» Sprängkraft
» En ny bubbla
» Bekvämt vs Bra
» Presentpack


2006-06-07 - Dagdröm vs jobb

Jag har fortfarande inte fått böckerna som jag beställde från USA 10 maj (måste vara nytt långsamhetsrekord, så länge har det aldrig tagit förut). Därför har jag nu tröstbeställt några från Adlibris... :-)

Vi åkte söderut i pingst och blev bortskämda med god lyxmat och efterrätt varje dag. Helstekt fläskfilé, ugnsbakad lax, smörgåstårta, rabarberpaj (årets första skörd), kolatårta... Tillbaka i vardagen blir det makaroner och korv.

Husdjuren var på landet medan vi var borta. Härliga dagar med uteliv, råttjakt, promenader och krafs i parti och minut. Scoobs låg och huttrade i bilen på väg hem. I natt har han hållit mig vaken i parken där han betat gräs som en liten ko. Om hunden har magknip får inte matten heller sova. Någon rättvisa får det vara.

I avdelningen spridda projekt har jag avslutat en stor utredning om solel till Rucklet och nu börjat göra listor över växter som ska få bo i min trädgård. I båda fallen handlar det om dagdrömmar. Nån dag ska det bli ... kanske. Eller inte.

På växtlistan hittills:
hägg
rönn
äpple
päron
körsbär
vildrosor
syren
vinbär

... ja, sen blev det en mini-utredning om det är doftjasmin eller doftschersmin eller kanske smultronschersmin som jag ska ha. Jag har hört alla benämningarna och undrat om de är synonymer, men så här ligger det till: Jasmin är krukväxter med blå blommor, och så finns det en (gulblommande?) jasmin som man kan ha i trädgården i södra Sverige, men hittills har jag inte hittat nån jasmin som tål norrländskt klimat. Buskarna med den ljuvliga bubbelgumdoften här i stan är alltså schersminer. Det finns ett 60-tal schersminer, alla verkar ha vita blommor, en del luktar och andra inte, några är buskar och andra är träd. I olika forum har jag fått uppfattningen att smultronschersmin möjligen är mindre än doftschersmin, och att man gärna ska köpa E-plantor för de har garanterat stark doft. Det förekommer tydligen "doftschersminer" som knappt doftar alls.

Jorå.

Sånt kan man syssla med när man ligger två veckor efter tidplanen på jobbet. Jag har ambitionen att vara klar med ett stort projekt till sista juni så att jag kan känna mig riktigt ledig i juli, men gör jag ingen radikal uppryckning nu snarast bums meddetsamma så går den teorin åt pipan.» Kommentera


« Förra | Nästa » 
bara ett rosa streck