kajo@diaryland
» Gästbok
» Mejl

» Arkiv
» Stängt – Kajo bor inte här längre
» Sprängkraft
» En ny bubbla
» Bekvämt vs Bra
» Presentpack


2006-06-08 - Glasinspiration

Tjugo minuter efter att jag lagt ut gårdagens klagosång om det försenade bokpaketet ringde det på dörren. Det var ingen där - men på trappan stod en vit säck innehållande mitt paket. Somliga titlar var precis som jag tänkt mig, nån var väl lite sådär, men "Art Noveau Glass Painting" av Alan Gear och Barry Freestone var ett sånt där fynd som gör mig belåten i flera dagar.

Nu ska jag testa tiffanydesign med billig, lätthanterlig och snabbjobbad fönsterfärg. Jag vill gärna lära mig tekniken att skära, slipa och löda ihop glas "på riktigt", men just nu har jag inte tid. Först ska jag experimentera med olika designer och se om jag trivs med att ha färg på fönstren. Blir det bra så har jag mallarna klara.

Ja, det är alltså inte fönstren här hemma som jag tänkt dekorera utan överfönstren på Rucklets glasveranda. Fönstren finns i förrådet men pardörrar saknas ännu så monteringen ligger fortfarande några år bort. Gott om tid för glasmålningsexperiment... :-)

Häromdagen fick jag i alla fall ett stiligt myndighetsbesked med stämpel, namnteckning och allt i posten. Nu är de ändringar jag vill göra på Rucklet godkända av kommunen. Ännu ett litet steg närmare förverkligandet.» Kommentera


« Förra | Nästa » 
bara ett rosa streck