kajo@diaryland
» Gästbok
» Mejl

» Arkiv
» Stängt – Kajo bor inte här längre
» Sprängkraft
» En ny bubbla
» Bekvämt vs Bra
» Presentpack


2006-05-23 - I projekten

Lilla sportbilen fick komma ut ur vinteridet förra helgen, lagom till Spring Meet. T på British Motor levererade grejerna som vanligt och A hjälpte mig serva. I helgen som kommer är det Motormässa och cruising. We´ll be there.

Lilla Rucklet (dvs morfars stuga vid sjön) tänker jag lägga någon vecka på i sommar. Mams och jag ska åka och titta på en vassklippare. Det blir nog affär. Å ena sidan tycker jag det är idiotiskt att lägga så mycket pengar på en grej med synnerligen begränsat användningsområde (den kan bara klippa vass, inget annat). Å andra sidan är det ohållbart att slå bägge vikarna med lie - och om vi inte slår dem så växer de igen.

I veckan ska jag dessutom köpa ett restparti alldeles nya skåpluckor. Massor av luckor, räcker till Projektet, Rucklet, garaget (som jag inte har än) och mer ändå. Det är låååångt kvar innan det finns några skåp att sätta dem på, men priset är oslagbart och jag har plats att lagra dem. Omgivningen ler milt överseende åt denna galenskap. Jaja. När man har större drömmar än plånbok måste man ta vara på tillfällena.

Min kompis byggingenjören är snart klar med ritningarna över Projektet. Sedan kan min andra kompis byggkonsulten räkna ut energiförbrukning och driftkostnader. Det kan bli en obehaglig insikt.

I helgen var jag på byggnadsvårdsdag och pratade länge med takplåtslagaren, glasmästaren och S som säljer reservdelar till gamla hus.

Resultatet av det är att jag ska åka till glasmästaren och handla kitt, bestämma dejt med plåtslagaren för takbesiktning nån dag när det är fint väder (han ska ta en nöjestripp med motorcykeln :-) och så ska nog mamma och jag på pappspännarkurs. S behöver hjälp att pappspänna tak och väggar i nya utställningen och det är väl ett utmärkt övningstillfälle.

I slutet av den här sommaren vet jag nog om det blir något av Projektet eller om jag ska sälja det.» Kommentera


« Förra | Nästa » 
bara ett rosa streck