kajo@diaryland
» Gästbok
» Mejl

» Arkiv
» Stängt – Kajo bor inte här längre
» Sprängkraft
» En ny bubbla
» Bekvämt vs Bra
» Presentpack


2006-02-12 - Skype-användare

Min kompis som flyttade till Thailand för ett år sedan ringde i dag. Det lustiga var att nummerpresentatören visade ett skyddat nummer i Sverige..?

Mysteriet fick snabbt sin förklaring. Han ringde med SkypeOut till min vanliga telefon för 20 öre minuten. Jag antar att samtalet kopplas via Internet till Stockholm eller närmaste svenska ort och sedan går över i reguljära telenätet. Superfiffigt ju. Tänk om den tjänsten funnits när mamma var i El Salvador och det kostade 22 kr per minut att ringa...

Nu har jag läst på lite mer om Skype och ser att min kompis kan skaffa ett svenskt SkypeIn-nummer så att alla hans svenska kompisar kan ringa honom till lokalsamtalstaxa via vanlig telefon. Tjänsten kostar i och för sig några hundralappar per år för honom men då ingår telesvararen "voicemail" också.

Fast ännu bättre är ju om alla hans kompisar också skaffar Skype, för då ringer de ju alldeles gratis till varandra.

Så nu har jag gjort det. Anslutit mig till Skype alltså. Mejla ifall du vill ha mitt id, eller sök på mina epostadresser i Skypes katalog.

Allt man behöver för att ringa gratis till andra skypare är ett headset eller en ip-telefon (finns från 85 kr respektive 150 kr hos Clas Ohlson) och gratis programvara från www.skype.com» Kommentera


« Förra | Nästa » 
bara ett rosa streck