kajo@diaryland
» Gästbok
» Mejl

» Arkiv
» Stängt – Kajo bor inte här längre
» Sprängkraft
» En ny bubbla
» Bekvämt vs Bra
» Presentpack


2008-08-14 - Stuvning

Jag packar böcker. Scooby undrar oroligt om det betyder att vi ska flytta, men nej, det gör det inte. Jag är bara så trött på att mitt kombinerade kontor och bibliotek ser ut som ett lager. Det är nu inte endast boköverflödets fel; det står kartonger och prylar längs väggarna på golvet och i travar uppe på bord och bänkar.

Efter att ha packat några kartonger fulla med böcker utan att det märks nämnvärt i hyllorna har jag kommit till ett par insikter.

1) Jag har massor av böcker.

2) Jag har böcker som jag inte kommer ihåg att jag äger, och inte minns att jag har läst, men min sent i livet påkomna fula ovana att göra hundöron, understrykningar och marginalanteckningar bevisar att jag faktiskt gjort det.

Därför har jag nu bestämt mig för att packa undan huvuddelen av mina böcker, sorterade ämnesvis. Sen när jag får begär efter serieböcker, eller romaner, eller pysselböcker, eller... så kan jag gå till mitt lager och hämta tio-tjugo kilo att frossa i.

Eftersom mitt minne uppenbarligen är av teflontypen så kommer det att kännas som om jag läser dem för första gången varje gång. Himmel så fiffigt.

Återstår då resten av oredan i kontoret.

I ett försök att skapa mer bänkyta för vinylskäraren köpte jag en liten "Flärke" men den har helt fel färg och gjorde bara att kontoret såg ännu mer överbelamrat ut.

Med lite ommöblering lyckades jag klämma in vinylskäraren på skrivarbänken. Det borde jag ha kommit på redan från början om jag inte varit så trångsynt.

Nu blev alltså den oanvända, spritt nya bänken över! Bränslekostnaden för att lämna tillbaka den skulle bli dyrare än vad den kostade i inköp. Den får väl trängas med boklådorna och allt det andra på vinden tills vidare.

Håhåjaja. Jag löser inte mina utrymmesproblem. Jag bara flyttar dem.» Kommentera


« Förra | Nästa » 
bara ett rosa streck