kajo@diaryland
» Gästbok
» Mejl

» Arkiv
» Stängt – Kajo bor inte här längre
» Sprängkraft
» En ny bubbla
» Bekvämt vs Bra
» Presentpack


2008-06-10 - Wordpress och Safari 3

Sent i går kväll ringde en kund och ville ha hjälp att ändra några noteringar i sin blogg som drivs av Wordpress. Det var första gången jag loggade in på hans blogg efter min uppgradering till Safari 3.

När jag gjort ändringarna och sparat visade det sig att Safari 3 "äter upp" alla radbrytningar och istället slänger in en massa oväsentlig skräpkod. I varje notering som man öppnar! Resultatet blir att inlägget omvandlas till ett enda långt textsjok.

Jag blev så frustrerad att jag höll på att få en hjärnblödning. Det "lilla tvåminutersfixet" åt kunden tog plötsligt 45 minuter när jag tvingades återställa all kod manuellt.

I dag har jag surfat i timtal på problemet. Allt härrör sig till en javascript-fil med tusentals rader kod... Jag provade några av de föreslagna hacken men utan önskat resultat.

Lyckligtvis finns det en enklare lösning. Man ändrar i sin användarprofil: Lämna tomt i rutan "använd wysiwyg". Kom ihåg att spara. Sen blir det till att köra inläggen "halvmanuellt" igen men det är jag van vid.» Kommentera


« Förra | Nästa » 
bara ett rosa streck