kajo@diaryland
» Gästbok
» Mejl

» Arkiv
» Stängt – Kajo bor inte här längre
» Sprängkraft
» En ny bubbla
» Bekvämt vs Bra
» Presentpack


2008-06-03 - Leopard i huset

Jag har migrerat. Ja, bara från Mac OS 10.3.9 till 10.5.3 men i alla fall.

Skivan har legat på a) mitt skrivbord i någon månad och därefter b) i min hylla i ytterligare ett par månader. Summa sex, bra precis.

Den minnesgode kommer ihåg hur exalterad jag var.

Ändå tog det sex månader att komma till skott, bara för att jag måste skaffa ersättare för alla classic-program som skulle bli oanvändbara vid uppgraderingen och köpa en extra hårddisk och göra backup och...

Fyra timmar tog operationen i dag och patienten klarade sig förhållandevis bra.

Finder visar förbudsmärken på de classic-program som jag inte längre kan använda. Sött. :-)

Till förlusterna hör även ett antal tusen mejl. Min skickat-katalog har räddat mig många gånger men när mejlprogrammet påstod att det skulle ta 14 timmar att importera den så sa jag nej tack. Sen har jag varit inne och pillat i biblioteket och hämtat en del mejl men råkat radera resten.

Nåja. Det är säkert nyttigt att städa, även om det sker ofrivilligt. För övrigt har jag en massa mer städning att göra. Min 80 GB-hårddisk har fyllts upp oroväckande snabbt sedan jag köpte nya kameror och det nya operativsystemet slukade raskt 9 GB till.

Egentligen vill jag ha en ny dator men jag tycker inte att man ska behöva byta vart tredje år så jag nöter på den här ett tag till. Trots att den inte orkar redigera video. Och trots att jag i går läste en undersökning om att folk som sitter vid 24-tumsskärmar gör åtta timmars jobb på sex timmar (jämfört med den som sitter vid en 17-tummare). Detta för att växlingarna mellan dokument går smidigare när man kan ha dem bredvid varandra.

Summering hittills:

Jag uppskattar definitivt förhandsvisningarna av innehållet i filer.

Jag har inte börjat använda några nya finesser.

Jag gläder mig storligen åt att åter kunna surfa på sidor som varit omöjliga det senaste halvåret.
» Kommentera


« Förra | Nästa » 
bara ett rosa streck