kajo@diaryland
» Gästbok
» Mejl

» Arkiv
» Stängt – Kajo bor inte här längre
» Sprängkraft
» En ny bubbla
» Bekvämt vs Bra
» Presentpack


2008-05-15 - Kameraevolution

Efter två beställningar hos Pixmania är jag nu rätt övertygad om att förra paketets långa leveranstid inte är nån slump. Är priset lågt så betalar man på nåt annat sätt, i det här fallet med förskottsbetalning och lång väntan (för att minimera återförsäljarens lagerförluster). Om Pixmania anger att en produkt finns i lager och kunden väljer postpaket 2-4 dagar, så innebär det att man har paketet efter cirka 2 veckor.

I går kväll kom min nya kamera till Malmö, vilket förhoppningsvis innebär att vi kan provköra den i helgen. Då fyller nämligen papsen 70 år och det vore kul om vi kunde göra en lagom usel filmsnutt till youtube för de icke närvarande.

A hade två reflektioner kring köpet: "Ja, det behövs ju några fler innan samlingen är komplett." och "Är det inte meningen att kameramobilen ska lösa det där problemet?".

Jag tror att kameraägandets evolution är ungefär så här (baserat på egna och andras erfarenheter):

1. Man köper en liten, billig kamera.
2. Inser att det blir för usel kvalitet.

3. Köper en stor, skitdyr kamera.
4. Upptäcker att kvaliteten är superbra men att det sällan blir några bilder eftersom kameran är för stor att släpa med sig.

5. Hänförs när man inser att man kan få kamera i mobilen!
6. Upptäcker att kvaliteten är för dålig men tröstar sig med att det i alla fall är en kamera man har med sig, fast man tar ju nästan inga kort ändå för som sagt, det var ju det där med kvaliteten...

7. Kommer till insikt om att kombinationsapparater alltid kommer att vara en dålig kompromiss på alla områden.
8. Börjar köpa en specialanpassad pryl för varje enskilt användningsområde.

9. Inser att man behöver fler utrustningsväskor och fler eluttag för alla laddare, fler förvaringsskåp, större hus och väldigt mycket mer pengar... :-)

10. är ännu blank...» Kommentera


« Förra | Nästa » 
bara ett rosa streck