kajo@diaryland
» Gästbok
» Mejl

» Arkiv
» Stängt – Kajo bor inte här längre
» Sprängkraft
» En ny bubbla
» Bekvämt vs Bra
» Presentpack


2008-04-30 - Att höra det dunkelt sagda

Elza Dunkels skriver i ett intressant inlägg om nätpedofiler att vi alla behöver bli bättre på att läsa mellan raderna och "höra" vad folk egentligen säger.

Jag vill lägga till vikten av att då även ta diskussionen!

En av mina vänner "försade" sig eller hur man ska uttrycka det med en förflugen kommentar om att "lesbianer inte borde få adoptera" som jag tyckte lät konstig. När jag frågade vad han egentligen menade ville han inte riktigt berätta, eftersom mötet vi var på handlade om nåt helt annat.

Till slut kom det i alla fall fram (eftersom jag är en envis intervjuare :-) att han trodde att alla homosexuella var pedofiler. Han har blandat ihop orden homofil och pedofil. I hans värld var homoadoption detsamma som att döma barn till sexslaveri.

Men det som verkligen fick mig att tappa hakan var att andra män runt bordet faktiskt trodde samma sak?! Då inser man vad viktigt det är att ta upp minsta ludd som man hittar och dra tills man har hela nystanet.

På så vis kan vi hjälpa varandra att reda ut en del onödiga missuppfattningar.

Och kanske, kanske, kanske kan nystbeteendet faktiskt också rädda någon från ett omänskligt öde. För visst måste österrikaren Josef Fritzl nån gång under 24 år ha sagt eller gjort nåt som verkat lite underligt?» Kommentera


« Förra | Nästa » 
bara ett rosa streck