kajo@diaryland
» Gästbok
» Mejl

» Arkiv
» Stängt – Kajo bor inte här längre
» Sprängkraft
» En ny bubbla
» Bekvämt vs Bra
» Presentpack


2008-04-24 - På luffen i Erikslund

Scoobs fick oväntat besök i dag. 50 meter hemifrån dök det plötsligt upp en hund som jag aldrig sett förut, lös och lycklig över friheten. Scoobs som är en artig kille bjöd hem luffaren till sin gård och jag var snabb med att stänga grindarna ut mot gatan. Medan grabbarna rasade av sig vidtog stora rundringningen, grannarna ringde folk som kanske kände nån som hade nåt liknande... och jag ringde polisen som dessvärre inte fått rapport om nån saknad hund.

Polisen har väl inte så mycket med saken att göra, och kanske är det egenmäktigt förfarande att hålla fast nåns hund? Jag vet inte. Kanske borde jag släppa ut den så att den kunde springa hem själv? Men vakthavande sa lite vädjande: "Jag har hund själv, hur skulle du vilja att nån gjorde om det var din hund som var borta, du skulle väl vilja att nån tog hand om den?"

Då fick jag tillkännage att min hund faktiskt kommit bort en gång. Sen var beslutet ganska enkelt att spärra in luffaren i trädgården, egenmäktigt förfarande eller ej.

Efter en timme hade alla förbipasserande hundägare tillfrågats om de kände igen hunden, men ingen hade sett den förut. Jag hade kollat halsband och öron men inte fått nån ledtråd. Fler hundar engagerades i det stora hundrallyt eftersom Scooby hunnit tröttna rejält på den envisa gästen, som var långt i från färdigbusad.

Jag diskuterade som bäst med grannen om de kunde härbergera luffaren eftersom jag inte ville utsätta katterna för stressen med en så uppenbart överaktiv hund. Då ringde det en filur med darr på stämman och undrade om jag möjligen hade en hund till övers...?

Luffaren som visade sig vara av rasen portugisisk vattenhund (vinkar till T :-) var väl inte så där överdrivet glad över att följa med husse, han hade tydligen gärna stannat ett tag till. Och husse var väl besvärad över att ha tappat bort sin hund, så det blev inte nån direkt hjärtlig återförening.

Men jag och Scoobs var nöjda med at få komma in i värmen, och att rymmarhistorien fick ett bra slut. :-)» Kommentera


« Förra | Nästa » 
bara ett rosa streck