kajo@diaryland
» Gästbok
» Mejl

» Arkiv
» Stängt – Kajo bor inte här längre
» Sprängkraft
» En ny bubbla
» Bekvämt vs Bra
» Presentpack


2008-03-24 - Påskgodisbeslutet

Både i fjol och i år fick Scoobs ett påskägg fullt av mjuka hundgodisar av M. Jag och A får också ett påskägg men med choklad i.

Varje gång A har gått till köksbänken och försett sig med choklad har Scoobs anhållit om att få tilldelning ur sitt ägg. Det går till så att A lyfter på locket och Scoobs plockar åt sig en hundgodis.

I går var Scoobs i vardagsrummet när A nallade choklad, men jycken upptäckte förstås vad som förevarit när A glatt smaskande passerade genom hallen. Scoobs kom snabbt travande till mig där jag satt vid köksbordet. "Jag vill också ha godis!" sa han.

Jag gjorde som A, lyfte på locket och erbjöd jycken att förse sig. Men den här gången tog han inte bara en, han skopade upp ett par-tre stycken godisar i munnen och bar iväg dem på mattan där han njutningsfullt tuggade i sig dem. Jag hann gå och sätta mig vid köksbordet under tiden. Sen kom han tillbaka och tittade menande från mig till ägget. "Vill ha mer..." sa han.

Så jag lyfte på locket än en gång och höll fram ägget för självservering. Men nu såg hunden betänksam ut. Han tittade först på höger utsida, sedan på vänster. Så bestämde han sig. Försiktigt greppade han om äggets "kortsida", lyfte det ur min hand och bar iväg det till mattan nästan utan att spilla.

Jag frustade fram ett "varsågod" och dök ut i pysselrummet för att inte jycken skulle se att jag höll på att skratta på mig.

När jag kom tillbaka med ansiktet i ordning var ägget tomt. Jag plockade upp det från golvet och lade det på bänken. Han har inte tiggt godis igen.» Kommentera


« Förra | Nästa » 
bara ett rosa streck