kajo@diaryland
» Gästbok
» Mejl

» Arkiv
» Stängt – Kajo bor inte här längre
» Sprängkraft
» En ny bubbla
» Bekvämt vs Bra
» Presentpack


2008-02-20 - Tankar om glas

Jag bor cirka 500 meter från VM-arenan som synts flitigt i TV på sistone. En av våra "hundstigar (det är vi hundägare som trampar upp dem) har använts som led till arenan. Eftersom jag tycker att tassar och glaskross är en olämplig kombination har jag pliktskyldigt samlat på mig de tomglas som våra gäster lämnat efter sig: allt från Jägermeister i portionsformat till helrör och vinare med tyska och finska etiketter.

Vilka är människorna som lämnat dem?

Jag försöker se dem framför mig, balanserande på en smal upptrampad sträng, måna om att inte kliva snett för då blir de blöta om fötterna, samtidigt som de huttar ur flaskan som måste tömmas innan de når fram till grindarna. Jag förstår att de valt stigen istället för de välpreparerade gångvägarna. Här döljs deras förehavanden av slyet.

Är de alkoholister som kommer att hinna få abstinens inne på området innan tävlingarna är slut och måste ha en sista mintdoftande slurk 40-procentigt så nära ingången som möjligt? Är de huliganer som grundar inför ett schysst läktarbråk med kvalitetsvinet Blå nunnan? Eller har de kanske en släng av folkparksskräck? "Herregud, tänk alla dessa människor som kan titta på mig, jag kanske rentav kommer i TV – hit med flaskan Putte!!!"

Eller hur resonerar den person som fraktar sprit ända långt hemifrån till ett stort sportevenemang? Det måste ju vara viktigt med den där alkoholen?» Kommentera


« Förra | Nästa » 
bara ett rosa streck