kajo@diaryland
» Gästbok
» Mejl

» Arkiv
» Stängt – Kajo bor inte här längre
» Sprängkraft
» En ny bubbla
» Bekvämt vs Bra
» Presentpack


2008-01-17 - Fem kontorssaker

1) Jag har en kristallkrona i taket på kontoret. En ganska stor nytillverkad i klassisk empire-stil. Den vilar jag ögonen på när jag pratar i telefon. Jag längtar tills sommarsolen ska få prismorna att kasta färgglittrande solkatter på väggarna.

2) Jag har köpt en sådan där vinylskärare som jag suktade efter i somras. Det var lång leveranstid så den har nyss kommit och vi har bara provkört den lite smått än. Jag har också upptäckt att den har ett fjärde användningsområde: man kan skära ut tröjtryck med den, både såna som känns litegrann som gummiyta och flock, det vill säga såna som är lite luddiga. Men jag har ännu inte köpt ett hyllplan som den ska bo på. Konsoler finnes men boklaminerade skivor går inte längre uppbringa i den här stan. Nu ska alla ha oljad ek. Nåde den som gillar något annat.

3) Tre almanackor: en liten (Almanackförlagets Executive 2008 med en vecka per uppslag och klockslag 8-20 på vardagar) som jag skriver in mötesbokningar i. En stor (Almanackförlagets Timdagbok) som jag bokför arbetad tid i. Och så en modifierad i A4-storlek (väggalmanacka från Länets försäkringsbolag) som jag klipper isär, monterar ihop i långa sjok och gör årsplanering i.

4) Lapphållare av virad, grålackad ståltråd. När de är tomma får de mig att tänka på den där släta frisyren som lockar sig vid axlarna.

5) Stapelbara, kubformade arkivkartonger av brun wellpapp, var och en innehållande fyra vita innerkapslar. De flesta innehåller facktidningar inom mitt yrkesområde eller firmans papper, och de ska bäras upp på vinden. Jag gruvar mig. De väger bly!!!
» Kommentera


« Förra | Nästa » 
bara ett rosa streck