kajo@diaryland
» Gästbok
» Mejl

» Arkiv
» Stängt – Kajo bor inte här längre
» Sprängkraft
» En ny bubbla
» Bekvämt vs Bra
» Presentpack


2008-01-10 - Vadå mobilmejla?

I dag känner jag mig tekniskt efterbliven.

Jag har registrerat ett Flickr-konto för att kunna skicka bilder från mobilen direkt till en blogg (inte denna dock). Tydligen sker det genom att man mejlar via mobilen till en superhemlig flickr-mejladress, där bloggen sedan hämtar in bilderna.

Nu funkade det förstås inte att göra kopplingen mellan Flickr och bloggen. Jag har läst otaliga forumtrådar och provat editera htaccess, xmlrpc, med och utan http:// och www, döpa om filer yada yada yada. No luck, inget godis.

Å andra sidan har jag ju aldrig ens mejlat från mobilen. Jag kan ju börja med att testa det, en gullig bild på O från mobilen till min vanliga mejl.

Jamen, då visar det sig ju att jag inte ens kan det?! Jag har inga epostanvändaruppgifter sparade i telefonen och blir inte klok på var jag ska kunna hitta dem, eller ens om jag måste registrera nån fler tjänst än jag redan har. Sökte på Telias webb och det enda som hände var att jag fick felmeddelanden om tekniska fel och sen kraschade webbläsaren.

Vid det här laget hade jag blivit rejält missmodig och kommit fram till att jag behöver praaaata med någon om det här. Supporten på Telia, närmare bestämt. Efter att ha beskrivit mitt ärende, knappat in mobilnummer, gjort flera knappval och väntat, så fick jag en automatröst i örat. "Tack för din förfrågan. Vi ber dig återkomma under ordinarie öppettid." Tittade på klockan och inser att jag missat den med fyra minuter.

*muttrar*

Livet var betydligt enklare utan alla dessa fantastiska möjligheter.» Kommentera


« Förra | Nästa » 
bara ett rosa streck