kajo@diaryland
» Gästbok
» Mejl

» Arkiv
» Stängt – Kajo bor inte här längre
» Sprängkraft
» En ny bubbla
» Bekvämt vs Bra
» Presentpack


2006-11-19 - Hjulen fortsätter rulla...

Förkyld igen!!! Detta är andra gången på mindre än en månad. Däremellan har jag hunnit avverka en svampinfektion, dock inte lika illa denna gång som när jag var tio och fick sår över hela kroppen. Var hos tandläkaren i fredags för att kolla en rotfyllning som börjat krångla. Det är bara två månader sedan jag rensade en inflammation i käken. Jäpp. Mitt immunförsvar har det slitigt just nu.

Det beror förstås på att jag håller på med så många spännande saker. Jag veeet att jag måste bromsa och ta det lugnt istället men det är ju så himla kul det jag gör. Häromdagen löste jag tre problem med ett enda snilledrag, och då kände jag mig som kung ett tag. "Yeah!" liksom. Det är en härlig känsla, och möjlig tack vare det uppskruvade tillstånd jag är i. Har man många bollar i luften (järn i elden osv) så korsbefruktar de varandra, man ser helt nya samband, möjligheter och lösningar. Baksidan av myntet är att kroppen inte pallar i längden.

Jag har dessutom en diskussion om samhällsfrågor via mejl med en kompis (vinkar till P :-) som politiskt står väldigt långt från mig. Det är intressant och lärorikt, kanske får jag nu se om jag har luckor i min världsbild. Förhoppningsvis lär vi oss något båda två. Förhoppningsvis klarar vi oss igenom det utan att bli osams... ;-) Men vi har känt varandra länge så jag förutsätter att respekten består och att vi båda känner att det är ok att vi inte tycker lika och att vi kan vara vänner ändå. Man får ha olika åsikter och det är bra att diskutera dem. Det är det som är grunden för all utveckling.

För att riktigt säkert överbelamra hjärnan med massor av intryck *självironiskt* läser jag en pocket om Idéer - så får du dem, så utvecklar du dem. Den är tänkt för folk som tycker att de aldrig får några. Jag har rakt motsatt problem, jag har alldeles för många idéer, hela tiden, men jag tycker ändå att det är en intressant bok, för jag får bekräftat mycket av det jag själv tänkt, och formulerat på ett klokt och oemotståndligt medryckande sätt. Den är ytterligare en titel på temat "allt sitter i huvudet". Dagens lästips alltså. :-)

Bromsen och avstängningsknappen sitter också i huvudet, men dem är jag tydligen inte lika intresserad av.» Kommentera


« Förra | Nästa » 
bara ett rosa streck