kajo@diaryland
» Gästbok
» Mejl

» Arkiv
» Stängt – Kajo bor inte här längre
» Sprängkraft
» En ny bubbla
» Bekvämt vs Bra
» Presentpack


2006-10-26 - Stopp och belägg...

Jag fick en obehaglig insikt häromdan. Jag har undrat ett tag var min fysiska gräns går; det har varit slitigt på jobbet rätt länge nu men jag har ändå tyckt att jag mått bra. Men i tisdags blev jag grinfärdig för ett skämt som mitt intellekt skrattade åt.. och då visste jag. Bromsa NU.

Det var inte bara den influensaliknande förkylningen som jag fick nu i fredags som knäckte mig, det var den stora tröttheten därunder. Den tröttheten som säkerligen gjorde mig mottaglig för viruset också. Man kan inte jobba kreativt och koncentrerat tio-tolv timmar om dagen sju dagar i veckan hur länge som helst. Särskilt inte med feber.

Jag skickade ut ett "jag är sjuk"-mejl till berörda uppdragsgivare och kallade ihop mina stödtrupper: hjärtevännen A, mamma, samtalsterapeut P och husläkarinna B som alltid får mig i skick igen när jag gått sönder.

Jag har gett mig själv två dagar med djupa samtal, lååånga promenader och en del eftersatt hushållsarbete. (Skönt att få det gjort och så är det lite terapitid på samma gång... ;-).

I morgon ska jag tillbaka i selen igen. På tisdag ska jag till B och bli hälsokontrollerad på alla vis. Då har förhoppningsvis förkylningen gett sig så att hon kan ge mig massage och lite annat som mina datorstela axlar så väl behöver nu.

Nästa steg är att försöka förändra grundproblemet: min tidsoptimism och mitt uppskjutarbeteende. Jag måste lära mig göra rimliga tidplaner och hålla dem, utan att ständigt omförhandla med mig själv. No more Fröken "Jag gör det sen..." och no more Fröken "Jodå visst kan jag klämma in det där också..."

Just nu vet jag inte riktigt hur det ska gå till. Men jag har en idé om att "Tidsoptimisternas torsdagsklubb" skulle kunna vara en del i det stöd jag behöver.... :-)» Kommentera


« Förra | Nästa » 
bara ett rosa streck