kajo@diaryland
» Gästbok
» Mejl

» Arkiv
» Stängt – Kajo bor inte här längre
» Sprängkraft
» En ny bubbla
» Bekvämt vs Bra
» Presentpack


2006-06-10 - Ms Handy (soon to be)

Nej, jag är inte mycket till glasmästare än. Tur för mig att kanterna ska gömmas under fönsterkitt för snitten blir visserligen raka på längden (jag använder ju linjal..) men liksom vågiga i höjdled. Det kanske har med bryttekniken att göra? Eller sättet jag stöder kniven mot glaset? Eller glaskvaliteten?

I går lekte jag vvs:are. Det hade blivit stopp i handfatet och när jag öppnade skåpdörren för att rensa vattenlåset hittade jag en liten översvämning där. Det har droppat lite förut vid anslutningen efter låset, som kondens ungefär, inte så där mycket.

Stoppet satt inte i låset, så jag fick riva alltihop. Många delar blev det... Lyckligtvis gick bitarna bara att vända åt ett håll (undantaget packningarna) så med lite knep och knåp kunde jag pyssla ihop dem igen, nyskurade och fina. Jag byggde till och med ett litet rensverktyg av piprensare för att komma åt precis under gallret i handfatet.

När jag monterade tillbaka grejerna konstaterade jag med ett fniss att hyresvärden måste ha renoverat även badrummet själv - röret kommer upp två centimeter vid sidan om avloppet från handfatet. Den karln har verkligen skevt ögonmått eller ett uselt mätverktyg. Det finns inte ett vägguttag eller en list som sitter rakt i den här lägenheten.

Dessvärre var den nedre anslutningen fortfarande otät. Det sipprade ut vattendroppar, inte medan man spolade men en stund efteråt. Medan jag micklade med packningen skvimpade det vatten ur låset, så jag bestämde mig raskt för att tömma det. Inte i toan, inte i duschen, nej, i handfatet hällde jag vattnet... och i samma sekund skvalade det förstås rätt ner i skåpet. Vattenlåset hade jag ju i handen.

Trots enträgna försök kunde jag inte förmå den jämrans packningen att sluta tätt. I det läget konsulterade jag A, som i många år arbetat som vvs-projektör. Han grejade i badrummet medan jag kokade te i köket. Plötsligt hörde jag en halvkvävd ramsa från skåpets inre och nyfiket smög jag dit för att se vad som hänt. Minsann. A hade också tömt vattenlåset i handfatet. :-)

Så tog han fram kniven och täljde lite på packningen. Nu funkar den. Hm, det är enkelt bara man har varit med förr.» Kommentera


« Förra | Nästa » 
bara ett rosa streck