kajo@diaryland
» Gästbok
» Mejl

» Arkiv
» Stängt – Kajo bor inte här längre
» Sprängkraft
» En ny bubbla
» Bekvämt vs Bra
» Presentpack


2006-04-26 - Hemmapyssel

Coop Forum annonserade ut tio penséer för 30 kronor. Då lönar det sig knappt att driva upp egna (som man dessutom måste vänta flera veckor på - jag vill ju plantera nuu.) Enda kruxet var att plantorna inte hade kommit. Två gånger var jag förbi tomhänt, men tredje gången, då fanns de där - och ungefär tvåhundra runda tanter också.

Tanterna svärmade kring de två blomvagnarna som förvirrade humlor, hit och dit. "Gula, blåa eller röda? Varför kom de inte i blandade lådor? Kan man byta plats med några... nej, varje tiopack var ett gjutet fat, inte lösa krukor. Finns det några med fler blommor och knoppar?"

Andra tanter stod en bit ifrån och vaktade fynd medan deras medhjälpare grävde bland lådorna.

Oförskräckt kastade jag mig in i virrvarret av armar, rumpor och handväskor, och höll så när på att krocka med en man som redan roffat åt sig tio lådor och försökte komma på något sätt att få med sig ett par till.

Jag tog fem lådor, femtio plantor, så att det ska räcka till överdåd på balkongen och till mams och K. Just nu ligger plantlådorna i bagageutrymmet på min bil. Det stod Malmö på etiketten men man får väl hoppas att småttingarna är någorlunda härdade ändå. Penséer tål minusgrader men kanske inte hur stora temperaturskillnader som helst.

Plantjorden släpade vi upp från bilen redan i går. De tre nya balkonglådorna är nymålade och ligger på tork i källaren, de två gamla är kvar uppe på vinden tillsammans med de väderbitna fällstolarna som jag ännu inte borstat upp. Träoljan och penseln väntar i hallen på bättre väder; det är inte läge att olja trall när det regnar.

Däremot/dessutom har jag
- sågat hyllplan och målat råkanterna vita.
- bytt en trasig persiennplupp.
- samlat massor av bilder på blyglasfönster som inspiration inför ett kommande pyssel.
- slagit i tryckknappar i täckena. Två tunna blir ett tjockt, och nu kan de inte smita omkring och knöla ihop sig inne i påslakanet.
- hämtat ut ett stort paket med tyg, bland annat grov, vit jaquard till ett överkast/påslakan till sängen. Ja, det är alltså överkast på ovansidan och lakan på undersidan. Bara att släta till när man kravlat sig ur sängen på morgonen. Jättefiffigt. Jag hittade idén i "Lättsytt av lappar" av Anna Örnberg, en bra bok med många smarta tips. Fast jag glömde köpa lakansväv... :-)» Kommentera


« Förra | Nästa » 
bara ett rosa streck