kajo@diaryland
» Gästbok
» Mejl

» Arkiv
» Stängt – Kajo bor inte här längre
» Sprängkraft
» En ny bubbla
» Bekvämt vs Bra
» Presentpack


2006-04-20 - I sovrummet del 2

Visst nämnde jag i förbifarten att det nya sovrummet påminner om en buss - långsmalt? Med den skillnaden att en buss nog möjligen är bredare...

Förut stod sängen med huvudändan "längst bak" i bussen. Nu står den 90 grader motsols, med fotändan mot fönstret. Jorå, det går precis att klämma sig förbi men jag skruvade ner blombrädan för säkerhets skull, så att jag inte ska få blåmärken på höften vid nån nattlig toatur.

Alltnog. Detta fiffiga tilltag frigjorde kortsidan i rummet, och genom att knuffa sängen så nära dörren som möjligt (med hänsyn tagen till att garderobsdörren ska kunna öppnas även när pinnstolen står på sin plats vid fönstret...) så fick jag 40 centimeter golvyta "över".

Detta utrymme, b 2,48 x h 2,70 x d 0,40, har jag disponerat till pysselställe.

På shoppinglistan står nu:
- 4 väggskenor 199 cm
- 4 hyllplan 40 x 260 cm
- 20 konsoler 37 cm
- 4 konsoler 27 cm
- 4 gångjärn
- 2 haspar
- 1 gardinvajer 3 m med 24 extra klipsringar
- 2 dragstänger
- 9 m tyg

Sedan förut har jag
- 1 hyllplan 30 x 260 cm
- 1 bänkskiva 60 x 90 cm
- 1 benpar till ovanstående
- vita förvaringslådor av papp till pysselgrejerna
- vita tidskriftsamlare till hobbytidningarna

Det blir alltså sex hyllor från golv till tak. Två av de långa hyllplanen sågar jag upp i tre bitar vardera, så att det blir ett 80 centimeter brett "hål" mitt i hyllväggen. Där ska jag montera ett pysselbord som kan fällas upp och haspas fast i väggen (därtill gångjärnen och hasparna) när det inte används. Sedan kan jag dra för draperiet och trolla bort alltihop.

Draperiet ska gå från tak till golv så att det ser ut som en fondvägg.

Nu är den stora frågan: hur ska draperiet se ut? Här öppnar sig ju oäääändliga möjligheter. :-D En stjärnhimmel? Ett silhuettlandskap? Slingrande blomster? Bara enfärgat? Eller något diskret mönstrat?» Kommentera


« Förra | Nästa » 
bara ett rosa streck