kajo@diaryland
» Gästbok
» Mejl

» Arkiv
» Stängt – Kajo bor inte här längre
» Sprängkraft
» En ny bubbla
» Bekvämt vs Bra
» Presentpack


2006-03-08 - Småstrul

"Javisstja, i morgon bitti ska jag ju besiktiga bilen!" sa jag högt till mig själv när jag var på väg hem. Sju sekunder senare fick jag turboblinkers - en lampa paj. Typiskt. Det är som med husdjur, man ska inte låta dem veta att de ska till veterinären...

Halv tolv på natten svängde jag in på macken för att skaffa en ny lampa, men gick bet på att ens ta mig in i lamphuset. Det var den bakre lampan som gått. Varken i förarhandboken eller verkstadshandboken står det hur man får bort plastnitarna som håller fast inredningen. Ska man vrida, trycka, dra? Av bitter erfarenhet vet jag ju att det är lätt att ha sönder dem, och sen blir man knasig på att inredningen inte sitter fast.

Alltså slog jag upp förarhandboken igen för att åtminstone kunna köpa med mig en utbyteslampa. Där fanns en prydlig lista över vilka lampor som behövs - med amerikanska Fords reservdelsnummer som enda specifikation. Haha. Hej och tack. Nu skiter jag i det här. Det får bli en etta då!

Kvart i sju i morse raglade jag in i bilen för att åka till bilprovningen. Jag skrattade högt när jag av gammal vana slog på blinkersen och den fungerade... Glapp alltså. Behövs nog bara lite 5-56 där.

Sen fick jag en etta i alla fall, på skyltbelysningen. Det hade jag inte ens sett. Och minuten senare åkte jag på registreringsbesiktning, 380 kronor extra, för att bilen tidigare gått som taxi. Mutter, mutter.

Teknikern som skulle dra nya telejack åt mig i dag kom tre timmar för tidigt. Lyckligtvis var jag inte så långt hemifrån. På två minuter konstaterade han att han inte kunde göra jobbet ensam, han behövde assistans av en kollega. Ny tid på fredag eftermiddag. Jaja, det går väl det också.» Kommentera


« Förra | Nästa » 
bara ett rosa streck